reklama

Fotografisanje dečijih rođendana, venčanja, kršetenja, za portfolio modela, portreti…

Profesionalnost, svakako jedan od principa kojim se rukovodimo prilikom izbora ’’izvršioca’’ određene usluge.

Kada se govori o fotografiji, ovaj princip dobija novu dimenziju. Naime, pored stručnosti koja podrazumeva odlično vladanje tehničkom stranom fotografisanja, neophodno je posedovanje i izvesnog osećaja za lepo, privlačno i nepogrešivo fokusiranje na ’’ono nešto’’ i njegovo isticanje u prvi plan.

Dakle, govorimo o profesionalnosti ’’na kvadrat’’.

Nabavka fotoaparata je naravno prvi korak. Izbor je širok, možda i previše, cene različite, dodatna oprema samo komplikuje. Mnogo strpljenja i naravno znanja.

Sledi drugi. Pritisak na dugme i željeni trenutak zabeležen za večnost.

Da li?

Tehnički, da, to jeste sve što je potrebno da biste dobili krajnji produkt svog rada: fotografiju.

profesionalne fotografijeSvetlu, tamnu, zamućenu, neprepoznatljive pozadine, crvenog odsjaja u očima usnimnjenih likova, neuhvaćenog izraza…

Naravno i to može biti sasvim dovoljno, ali…

Za sve one koji se ne zadovoljavaju tek pukim, bezličnim i promašenim podsetnikom na događaje koji su im ulepšali život, postoje sajtovi sa savetima stručnjaka kako izbeći osnovne greške prilikom fotografisanja. Na jednom od njih fotograf.co.rs možete naći tekstove koji u svojoj celini predstavljaju kratku ali nesumnjivo korisnu obuku za sticanje osnovnog znanja kada je u pitanju pravljenje uspešne fotografije. Posebna pažnja je poklonjena: fotometriji, balansu belog (white balance), auto bracketing, blicu, paleti boja, brzini okidača…

Međutim, ukoliko želite zaista uspešnu fotografiju, koja će Vas pri svakom pogledu na nju vratiti u vreme njenog nastanka i probuditi uspomene, a Vašim potomcima dati priliku da i ’’vizueno dožive’’ ono o čemu pričate, baš na način koji potvrđuje Vaše sećanje,  predlažemo Vam da stvaranje podsetnika na doživljeno prepustite stručnjacima.

I samim tim, vraćamo se na početak teksta i PROFESIONALNO FOTOGRAFISANJE.

Bilo da se govori o porodičnim dešavanjima kao što su: venčanja, krštenja, pravljenje porodičnih portreta, dečiji rođendani, proslave godišnjica…

restorani

Ili fotografije kojima se promoviše i reklamira posao: restorani, hrana, nakit, nekretnine, revije, manifestacije…

Konačno, možda najzahtevnije, pravljenje fotografija za Vaš portfolio koji podnosite reklamnim i modnim agencijama, a koje govore umesto Vas i predstavljaju Vas na najbolji način, preporučujući Vas za posao kao najidealnijeg modela. Zašto baš Vi? Zato što je profesionalni fotograf prepoznao i ’’uhvatio ono nešto’’ po čemu ste jedinstveni. Unikat. Kada se govori o ovoj vrsti fotografisanja, ništa se ne prepušta slučaju. Slučaj ne sme odrediti Vašu budućnost.

Zato, ako ste model, planirate venčanje, zakazujete krštenje, proslavljate rođendan detetu ili svoj, zašto da ne, planirate porodični portret, ne oklevajte i naručite uslugu profesionalnog fotografa.

 U Americi, Australiji, zapadnoj Evropi je to već odavno nešto što se podrazumeva kada su važni događaji u pitanju. Obavezna stavka u budžetu za realizaciju planiranog događaja.

venčanja

Naravno, cena je neuporedivo manja od zadovoljstva koje traje godinama. Usluga je jednokratna ali je efekat krajnjeg produkta doživotan i prenosiv.

Konačno: Slika govori 1000 reči.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 4 votes)
FOTOGRAFISANJE, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
News Reporter