KAKVO NAS VREME OČEKUJE NAREDNIH DANA

vremenska prognozaKiša? Sneg? Vetar? Ili možda, a što sada i nije tako nemoguće, sunce i 15 celzijusovih? Pa, uz sve ove klimatske promene i otopljavanje glečera, ozonske rupe, zagađenje…nikada nije bilo neizvesnije kakvo nas vreme očekuje: sutra, za dva dana ili pet, a možda i dalje od toga. Pa, hajde da pogađamo!

Ma, ne. Ne radi se ovde o pogađanju, nije ovo ta vrsta prognoze, ne ište odlazak u kladionice. Ovde je reč o meteorologiji: nauci o Zemljinoj atmosferi i promenama u njoj.

U početku beše nagađanje, a onda Dekart i Galilej  u 17. veku ta nagađanja zameniše posmatranjima uz pomoć instrumenata. Osnovni instrumenti, barometar i termometar, koji su korišćeni za merenja nastali su u rasponu od 100 godina, od polovine 17. do sredine 18. veka. I?

Pa, ostalo je istorija.

A deo nje smo i mi sami koji svakodnevno svoje poverenje poveravamo informacijama o vremenskoj prognozi. Kao što rekosmo, po njih se ne ide u kladionice, dovoljno je sačekati vesti na svakih sat vremena i saznati.

A šta ako to nije dovoljno brzo?

Informacija i vreme su imperativi savremenog doba. Naravno, svi to osećamo u svakodnevnom životu, i hteli mi to ili ne, pre ili kasnije im se povinujemo.

E, tu nastupa njegovo veličanstvo: INTERNET.

A na njemu: VREMENSKA PROGNOZA.

Na raspolaganju u svako doba i noći, dostupna za onoliko vremena koliko vam je potrebno da se konektujete, ako već niste, i ukucate: ivremenskaprognoza.com

A onda se pred vama otvara čarobni svet naučno utemeljenog predviđanja vremena za nekoliko narednih dana, uz više nego dobrodošlu informaciju o trenutnoj temperaturi u vašem gradu ili gradu koji je predmet vašeg interesovanja.

Beograd, Niš, Kragujevac…

A Novi Sad?

Ravnica, ravnica…

Ili plodno dno iščezlog Panonskog mora? Kako god, i tamo negde, iza ostrva zvanog Fruška gora, na plavoj liniji vode Dunava, nalazi se Neoplanta. Prepoznajete se?

Vremenska prognoza za Novi Sad: trenutna temperatura uz podatke o vetru, pritisku i vlažnosti kao i predviđeno vreme u narednih šest dana, i to u intervalima od po 6-7 sati kojima su obuhvaćena 24 časa.

Pa Novosađani, sve je sada na vama, prognoza vam je nadohvat ruke, za ostalo se pobrinite sami. Nije vreme za izlete na Petrovaradinsku tvrđavu ili u obližnje Sremske Karlovce, do Vršca, a možda i do Subotice i Palića, ali šetnja gradskim ulicama, možda do Pašićeve i ’’Fontane’’ u njoj, ili do ’’Plave Frajle’’…Proverite na ivremenskaprognoza.com kakve će vas vremenske prilike dočekati i pratiti ovih dana i prepustite se svojoj mašti.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)
Vremenska prognoza za Srbiju, 10.0 out of 10 based on 7 ratings
News Reporter