Category Archives: Da li da se smejem ili da plačem?

Ponekad smo zatečeni trenutkom, nadjemo se u apsurdnoj situaciji, jednostavno ’’bilo bi smešno da nije tužno’’

STARA PLANINA, NOV HOTEL…a da se ništa promenilo nije. Popravni 15.01.2012. GOD

Da, evo još jedan kandidat za rubriku ’’Da li da se smejem ili da plačem?’’. Lično, bliža sam ovom drugom, ali….

Ovako je bilo 25.12.2011. godine na Staroj planini ili u ovom slučaju prikladnijem Balkanu. Sećate se? Bilo je teško propustiti vest ukoliko se prate informativne emisije ili dnevna štampa. Danima. Lepo i primamljivo. Da podsetimo: sedmodnevni polupansion već od 175 €, besplatan ski-pas…do kraja sezone. I bi ono što se i očekivalo. Mesto u nekoj od 146 soba nije moglo da se nađe 20-ak dana pred otvaranje.

Danas je putnicima čija smena počinje 07.01. javljeno da ne kreću na put, hotel je poplavljen, pukla je cev, prisutni gosti su izmešteni u druge smeštajne kapacitete!? Ti drugi smeštajni kapaciteti ni izbliza ne zadovoljavaju ono što se očekivalo od novootvorenog hotela sa 4 zvezdice. Jasno, nezgode se dešavaju. Samo što ovo ne potpada pod vis major.

Ponuda onima koji bi trebalo da krenu na put kao zamena otkazanog aranžmana je više nego skromna, što se izbora tiče, ali i te kako lux ako pričamo o doplati.

Continue reading STARA PLANINA, NOV HOTEL…a da se ništa promenilo nije. Popravni 15.01.2012. GOD

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

MONTEVIDEO, BOG TE VIDEO, a ako je neko zaista nešto video svaka čast

Naš kandidat za Oskara.

Nisam gledala u bioskopu, dočekala sam prikazivanje na TV-u, i iznenadila se. Prijatno provedeno veče, porodično, smejali smo se, uživali u glumačkim majstorijama i….i dočekali odjavnu špicu. I ništa više. Toliko toga već viđeno, dijalozi gotovo prepisani iz ’’sličnih filmova’’ , čak i likovi formirani po uzoru na filmske prethodnike. Nedorečen. Istorijske epove su uspevali da smeste u neki prosek od 120 minuta, a u ovom slučaju vremenski raspon od nekoliko meseci razvučen je na dva dela filma.

Odličan (višedelni) TV film. Od bioskopskog sam više očekivala.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)